UrgentCargus Livrare: Ghid de completare a setărilor de livrare

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a costurilor de livrare.

Aceasta sectiune configureaza afișarea tarifului de livrare din pagina de checkout pentru UrgentCargus.

curiero livrare checkout setari

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati tariful pe care il vede clientul in pagina de Cos si Checkout conform politicii magazinului dumneavoastra.

 

Cargus

Denumire metoda livrare #

Denumirea metodei de livrare in Cart si Checkout, vizibila de catre client.

Afisare tarif contract  #

Câmpul Afișare tarif contract setat pe Yes va afișa cumpărătorului tariful în funcție de contractul dumneavoastră și va ignora câmpurile de mai jos care influențează valoarea transportului. Afișare tarif contract setat setat pe No va ignora tarifele negociate în contract și va ține cont exclusiv de valorile completate în câmpurile de mai jos.

Include cupoane in pragul gratis #

Include/exclude contravaloarea cupoanelor in pragul de gratuitate.

Prag gratis Bucuresti #

Câmpul Prag gratis București va permite să oferiți transport gratuit prin UrgentCargus pentru comenzile din București în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care nu se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Suma fixă București #

Câmpul Suma fixă București va permite să configurați un tarif standard pentru toate comenzile din București indiferent de valoarea comenzii.

Prag gratis provincie & Suma fixă provincie #

Câmpul Prag gratis provincie și Suma fixă provincie sunt echivalentul câmpurilor Prag gratis București și Suma fixă București

Pret km suplimentar #

UrgentCargus deține centre între care nu se vor taxe suplimentare. Aceste centre sunt situate în orașele medii si mari. In cazul în care livrați în orașe aflate în afara ariei de acoperire a curierului UrgentCargus se percepe o taxă pe km suplimentar. Opțiunea Preț km suplimentar va permite să modificați suma pe km suplimentar care se va lua în calcul la afișarea tarifului. În cazul în care câmpul nu este completat și opțiunea Afișare tarif contract setat este configurată cu Yes atunci valoarea va fi cea din contract.

Pret KG suplimentar #

Pretul de KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa, daca doriti sa folositi doar pretul fix, setati acest camp pe 0.

Prag kilograme gratuite #

Pretul pe KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa daca greutatea totala a comenzii depaseste pragul de kilograme gratuit.

Tarif implicit #

Câmpul Tarif implicit reprezinta costul fix care se va afișa clienților înainte ca aceștia să completeze localitatea sau in cazul in care nu se poate realiza o conexiune cu serverele curierului. În cazul în care nu doriți să afișați un tarif de livrare înainte ca localitatea să fie selectată de către clienți pe pagina de checkout lăsați acest câmp necompletat.

Tarif maxim de livrare #

Câmpul Tarif maxim de livrare limitează tariful maxim al transportului. Afișarea tarifului maxim al transportului poate fi limitat la o suma (50 lei de exemplu) în momentul în care doriți să acoperiți dumneavoastră o parte din tariful transportului în cazul în care tariful comenzii depășește suma (50 lei ex.). Este o functie utila pentru comenzile din localitati cu cost mare de livrare datorat kilometrilor suplimentari.

Oras expeditor #

Câmpul Oras expeditor seteaza localitatea din care curierii UrgentCargus preiau coletele de la dvs.

Judet expeditor #

Câmpul Oras expeditor seteaza judetul orasului expeditor setat mai sus.

 

Număr colete & Număr plicuri #

Câmpurile Număr colete și Număr plicuri sunt două setări care vă permit să configurați modul în care ambalați deobicei produsele livrate. De exemplu, în cazul în care livrați produse de dimensiuni mici, prin plicuri setările corecte ar fi Număr colete: 0, Număr plicuri: 1. În cazul în care trimiteți un colet pentru fiecare comandă puteți configura câmpurile sub formă Număr colete: 1, Număr plicuri: 0 (aceasta este configuratia cea mai des intalnita si recomandata).

Val declarată (Asigurare) #

Câmpul Valoare declarată activează serviciul de asigurare/valoare declarată. Implicit valoarea declarata este valoarea cosului

Tip ramburs #

Daca alegeti Numerar, rambursul vine in plic. Daca alegeti Cont Colector banii sunt livrati in contul dvs IBAN de catre UrgentCargus. Recomandat: Cont colector

Plata transportului & Plata rambursului #

Câmpurile Plata transportului si Plata rambursului configurează entitatea care va achita transportul și respectiv rambursul catre curier. Atentie! A nu se confunda cu taxa de transport adaugata deja in comanda. Este vorba de  plata taxelor de transport si a rambursului la tariful negociat de compania dvs. si nu e vorba de tariful de livrare pe care il va plati clientul la curier. Recomandat: Expeditor

Tip serviciu #

Aceasta setare trebuie completata cu tipul de serviciu contractat cu UrgentCargus. Majoritatea clientilor au optiunea Standard in contract dar este recomandat sa verificati. Alte tipuri de servicii care pot aparea in lista sunt: Business Partener, Economic Standard, Standard Plus, Palet Standard, etc.

ID tarif (optional) #

Aceasta setare activeaza ID-ul tarifului. Nu este obligatoriu daca aveti doar unul. Se cere uneori de catre cei de la  Urgent Cargus.

Deschidere colet #

Acest camp va activa optiunea clientului de a verifica si deschide coletul atunci cand il primeste.

Livrare matinala #

Acest camp va activa serviciul de livrare pana la ora 10.00

Livrare Sambata #

Acest camp va activa serviciul de livrare sambata

API uri #

API-ul clientului.

Subscription-Key #

Datele de logare ale clientului.

Powered by BetterDocs

CurieRO