UrgentCargus Livrare: Ghid de completare a setărilor de livrare

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a costurilor de livrare.

Aceasta sectiune configureaza afișarea tarifului de livrare din pagina de checkout pentru UrgentCargus.

curiero livrare checkout setari

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati tariful pe care il vede clientul in pagina de Cos si Checkout conform politicii magazinului dumneavoastra.

Web capture 10 10 2023 165421 test.curie .ro

Denumire metodă livrare #

Denumirea metodei de livrare in Cart si Checkout, vizibila de catre client.

Afișare tarif contract  #

Câmpul Afișare tarif contract setat pe Yes va afișa cumpărătorului tariful în funcție de contractul dumneavoastră și va ignora câmpurile de mai jos care influențează valoarea transportului. Afișare tarif contract setat setat pe No va ignora tarifele negociate în contract și va ține cont exclusiv de valorile completate în câmpurile de mai jos.

Include cupoane în pragul gratis #

Include/exclude contravaloarea cupoanelor in pragul de gratuitate.

Prag gratis București #

Câmpul Prag gratis București va permite să oferiți transport gratuit prin CARGUS pentru comenzile din București în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Suma fixă București #

Câmpul Suma fixă București va permite să configurați un tarif standard pentru toate comenzile din București indiferent de valoarea comenzii. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Prag gratis provincie & Sumă fixă provincie #

Câmpul Prag gratis provincie și Suma fixă provincie sunt echivalentul câmpurilor Prag gratis București și Suma fixă București

Ignora cost KM suplimentari la livrare gratuita #

Atunci cand este atins pragul de livrare gratuita, aceasta optiune ignora costul de KM suplimentari la calcularea tarifului de livrare.

Pret KM suplimentar #

Cargus deține centre între care nu se vor taxe suplimentare. Aceste centre sunt situate în orașele medii si mari. In cazul în care livrați în orașe aflate în afara ariei de acoperire a curierului UrgentCargus se percepe o taxă pe km suplimentar. Opțiunea Preț km suplimentar va permite să modificați suma pe km suplimentar care se va lua în calcul la afișarea tarifului. În cazul în care câmpul nu este completat și opțiunea Afișare tarif contract setat este configurată cu Yes atunci valoarea va fi cea din contract.

Preț KG suplimentar #

Pretul de KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa, daca doriti sa folositi doar pretul fix, setati acest camp pe 0.

Prag kilograme gratuite #

Pretul pe KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa daca greutatea totala a comenzii depaseste pragul de kilograme gratuit.

Tarif implicit #

Câmpul Tarif implicit reprezinta costul fix care se va afișa clienților înainte ca aceștia să completeze localitatea sau in cazul in care nu se poate realiza o conexiune cu serverele curierului. În cazul în care nu doriți să afișați un tarif de livrare înainte ca localitatea să fie selectată de către clienți pe pagina de checkout lăsați acest câmp necompletat.

Tarif maxim de livrare #

Câmpul Tarif maxim de livrare limitează tariful maxim al transportului. Afișarea tarifului maxim al transportului poate fi limitat la o suma (50 lei de exemplu) în momentul în care doriți să acoperiți dumneavoastră o parte din tariful transportului în cazul în care tariful comenzii depășește suma (50 lei ex.). Este o functie utila pentru comenzile din localitati cu cost mare de livrare datorat kilometrilor suplimentari.

Oraș expeditor #

Câmpul Oras expeditor seteaza localitatea din care curierii Cargus preiau coletele de la dvs.

Județ expeditor #

Câmpul Oras expeditor seteaza judetul orasului expeditor setat mai sus.

Tip ramburs #

Daca alegeti Numerar, rambursul vine in plic. Daca alegeti Cont Colector banii sunt livrati in contul dvs IBAN de catre Cargus. Recomandat: Cont colector

Opțiune „Colet la schimb”  #

Oferă clientilor posibilitatea de a selecta optiunea de „Colet la schimb” in check out. 

Denumire câmp „Colet la schimb” in check out #

Denumirea opțiunii în Checkout, vizibilă de către client.

Activează serviciul ” Ship & Go” (funcție premium) #

Pe pagina de check-out, clienții vor avea posibilitatea de a selecta opțiunea ” Ship and Go”. 

Denumire câmp „Ship & Go” in Checkout (funcție premium) #

Denumirea opțiunii în Checkout, vizibilă de către client.

Suma fixă pentru Ship & Go (funcție premium) #

Este necesar să treceți suma pentru opțiunea Ship & Go ce se va afisa in Checkout clientilor. 

Prag gratis pentru Ship & Go (funcție premium) #

Câmpul Prag gratis permite să oferiți transport gratuit în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit.

Modifică adresa de livrare cu adresa Ship & Go (funcție premium) #

Adresa de livrare va fi suprascrisa cu adresa punctului de livrare Ship & Go ales in pagina de Checkout.

Cum instalez și configurez plugin-ul CurieRO pentru Cargus #