DPD AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin DPD

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile confirm politicii magazinului dumneavoastra.

 

DPD ghip de completare awb

 

Utilizator DPD #

Numele de utilizator oferit prin contract de DPD si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Parola DPD #

Parola oferita prin contract de DPD si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Punct expeditor #

Daca aveti mai multe adrese de ridicare introduse in sistemul DPD le veti regasi in aceasta sectiune. Implicit este adresa setata la semnarea contractului care este implicit adaugata pe credentialele introduse

Serviciu implicit #

Selectati codul serviciului pentru care aveti contract cu cei de la DPD. Majoritatea clientilor folosesc DPD Standard dar in cazul dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca ati ales serviciul implicit corect.

Plata transport #

Persoana care plateste transportul dintre expeditor si destinatar.

Platitor ambalaj #

Persoana care plateste ambalajul dintre expeditor si destinatar.

Numar colete #

Numarul de colete implicit pentru fiecare comanda. Daca sunt comenzi ce necesita particularizare, acest lucru se poate face din fereastra de editare a comenzii respective, apasand butonul Genereaza AWB din partea dreapta. Va aparea o fereastra intermediara unde puteti edita parametrii acelei comenzi inainte de a cere o generare de AWB catre curier.

Tip continut colete #

Un sablon general care descrie general continutul expeditiilor dumneavoastra (ex. echipament electronic, mobila, etc).

Optiuni inainte de livrare #

Optiuni aditionale inainte de livrare.

Livrare sambata #

Selectati aceasta optiune daca doriti sa activati livrarea pachetelor in zilele de sambata – acest lucru poate genera costuri mai mari pentru dvs – verificati tarifele din contractul cu curierul.

Pachete fragile #

Selectati aceasta optiune daca transportati obiecte fragile ce necesita un mod atent de manipulare.

Tip printare AWB #

Alege tipul etichetei pe care vei tipari AWB-ul. Valorile sunt A4 (se tiparesc 2 AWB-uri pe o coala A4) , A6, A4_4xA6 (se tipareste un singur AWB pe o coala A4).

Prioritate nota colet afisata pe AWB #

Ce doreste clientul sa fie afisat pe AWB.

Nota client implicita #

Adauga nota client pe AWB dupa zona de observatii. Datorita limitarii numarului de caractere si a spatiului pe AWB limitati marimea descrierii pe cat posibil la maxim 200 caractere.

Greutate colet standard #

In cazul in care greutatea standard nu este completata, ea va fi calculata automat in functie de parametrii configurati la nivel de produs.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea DPD – Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecte conform nomenclatorului de localitati ale DPD. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.

#