PTT EXPRESS AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin PTT EXPRESS

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile conform politicii de livrare a magazinului dumneavoastra.

Web capture 12 10 2023 121858 test.curie .ro scaled

Utilizator PTT EXPRESS #

Numele de utilizator oferit prin contract de PTT EXPRESS si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Parola PTT EXPRESS #

Parola oferita prin contract de PTT EXPRESS si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Serviciu implicit #

Selectati codul serviciului pentru care aveti contract cu cei de la PTT EXPRESS. Majoritatea clientilor folosesc National Standard dar in cazul dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca ati ales serviciul implicit corect.

Nume/adresa/oras/cod postal/telefon/email/persoana de contact expeditor implicit #

Completati datele firmei dvs in calitate de Expeditor asa cum doriti sa apara pe toate AWB-urile

Asigurare  #

Câmpul Asigurare activează serviciul de asigurare/valoare declarată. Implicit valoarea declarata este valoarea cosului.

Serviciu aditional SMS #

Optiunea de trimitere a unui SMS catre clientul final la generarea AWB-ului.

Descriere continut  #

Adauga descrierea continutului pe AWB. Datorita limitarii numarului de caractere si a spatiului pe AWB limitati marimea descrierii pe cat posibil.

Persoana privata #

Daca expeditorul este o persoana fizica va selecta optiunea “Da”, iar daca expeditorul este o persoana juridica va selecta optiunea “Nu”.

Număr colete & Număr plicuri #

Câmpurile Număr colete și Număr plicuri sunt două setări care vă permit să configurați modul în care ambalați deobicei produsele livrate. De exemplu, în cazul în care livrați produse de dimensiuni mici, prin plicuri setările corecte ar fi Număr colete: 0, Număr plicuri: 1. În cazul în care trimiteți un colet pentru fiecare comandă puteți configura câmpurile sub formă Număr colete: 1, Număr plicuri: 0 (aceasta este configuratia cea mai des intalnita si recomandata).

Lungime/Latime/Inaltime/Greutate implicite #

Aceste campuri se completeaza DOAR daca fiecare comanda se expediaza in acelasi tip de colet. Daca aveti dimensiuni variabile ale coletelor in functie de volumul fiecarei comenzi lasati NECOMPLETAT si editati dimensiunile din generarea individuala atunci cand vizualizati o comanda. In cazul in care dimensiunile standard nu sunt completate si doriti totusi generare automata, ele vor fi calculate in functie de parametrii configurati la nivel de produs.

Label format #

Extensia fisierului ce contine AWB-ul.

Nota client implicita #

Adauga nota client pe AWB dupa zona de observatii. Datorita limitarii numarului de caractere si a spatiului pe AWB limitati marimea descrierii pe cat posibil la maxim 200 caractere.

Solicita curier #

Optiunea de a solicita curierul pentru a veni sa va ridice coletul.

Ora minima de solicitare a curierului #

Ora minima la care expeditorul poate solicita curierul pentru a ridica coletul. Ora minima de solicitare a unui curier pentru a ridica coletul este impusa de PTT EXPRESS ca fiind 9:00.

Ora maxima de solicitare a curierului #

Ora maxima la care expeditorul poate solicita curierul pentru a ridica coletul. Ora maxima de solicitare a unui curier pentru a ridica coletul este impusa de PTT EXPRESS ca fiind 17:00

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea PTT EXPRESS– Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecta conform nomenclatorului de localitati ale PTT EXPRESS. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.