FAN Courier Livrare: Ghid de completare a setărilor de calcul cost in checkout

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a costurilor de livrare.

Aceasta sectiune configureaza afișarea tarifului de livrare din pagina de checkout pentru FAN Courier.

curiero livrare checkout setari

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati tariful pe care il vede clientul in pagina de Cos si Checkout conform politicii magazinului dumneavoastra.

 

configurare plugin woocommerce fan courier

Afisare tarif contract contract #

Câmpul Afișare tarif contract setat pe Yes va afișa cumpărătorului tariful în funcție de contractul dumneavoastră și va ignora câmpurile de mai jos care influențează valoarea transportului. Afișare tarif contract setat setat pe No va ignora tarifele negociate în contract și va ține cont exclusiv de valorile completate în câmpurile de mai jos.

Prag gratis Bucuresti #

Câmpul Prag gratis București va permite să oferiți transport gratuit prin FAN Courier pentru comenzile din București în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care nu se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Suma fixă București #

Câmpul Suma fixă București va permite să configurați un tarif standard pentru toate comenzile din București indiferent de valoarea comenzii.

Prag gratis provincie & Suma fixă provincie #

Câmpul Prag gratis provincie și Suma fixă provincie sunt echivalentul câmpurilor Prag gratis București și Suma fixă București

Pret km suplimentar #

FanCourier deține centre între care nu se vor taxe suplimentare. Aceste centre sunt situate în orașele medii si mari. In cazul în care livrați în orașe aflate în afara ariei de acoperire FanCourier FAN Courier percepe o taxă pe km suplimentar. Opțiunea Preț km suplimentar va permite să modificați suma pe km suplimentar care se va lua în calcul la afișarea tarifului. În cazul în care câmpul nu este completat și opțiunea Afișare tarif contract setat este configurată cu Yes atunci valoarea va fi cea din contract.

Număr colete & Număr plicuri #

Câmpurile Număr colete și Număr plicuri sunt două setări care vă permit să configurați modul în care ambalați deobicei produsele livrate. De exemplu, în cazul în care livrați produse de dimensiuni mici, prin plicuri setările corecte ar fi Număr colete: 0, Număr plicuri: 1. În cazul în care trimiteți un colet pentru fiecare comandă puteți configura câmpurile sub formă Număr colete: 1, Număr plicuri: 0.

Tarif implicit #

Câmpul Tarif implicit reprezinta costul fix care se va afișa clienților înainte ca aceștia să completeze localitatea. În cazul în care nu doriți să afișați un tarif de livrare înainte ca localitatea să fie selectată de către clienți pe pagina de checkout lăsați acest câmp necompletat.

Tarif maxim de livrare #

Câmpul Tarif maxim de livrare limitează tariful maxim al transportului. Afișarea tarifului maxim al transportului poate fi limitat la o suma (50 lei de exemplu) în momentul în care doriți să acoperiți dumneavoastră o parte din tariful transportului în cazul în care tariful comenzii depășește suma (50 lei ex.). Este o functie utila pentru comenzile din localitati cu cost mare de livrare datorat kilometrilor suplimentari.

Val declarată (Asigurare) #

Câmpul Valoare declarată activează serviciul de asigurare/valoare declarată FanCourier.

Plata transportului & Plata rambursului #

Câmpurile Plata transportului si Plata rambursului configurează entitatea care va achita transportul și respectiv rambursul catre curier. Atentie! A nu se confunda cu taxa de transport adaugata deja in comanda. Este vorba de  plata taxelor de transport si a rambursului la tariful negociat de compania dvs. si nu e vorba de tariful de livrare pe care il va plati clientul la curier. Recomandat: Expeditor

Activeaza serviciul Collect Point (functie premium) #

Aceasta setare, daca este activata cu Yes, va adauga o noua metoda de livrare in cart si checkout: CollectPoint FAN Courier. Trebuie sa aveti acest serviciu in contractul cu FAN Courier.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Numar locatii Collect Point afisate (functie premium) #

Aceasta setare activeaza in checkout un camp de tip drop-down cu cele mai apropiate CollectPoint-uri FAN Courier de adresa specificata de client. In acest camp se introduc numarul de locatii afisate in drop-down. Va recomandam sa treceti maxim 3-5 locatii CollectPoint pentru a nu deruta clientul cu o lista foarte mare de locatii departate.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Suma fixa pentru Collect Point (functie premium) #

Acest camp va afisa un cost fix de livrare platit de client pentru metoda CollectPoint. Trebuie sa completati acest camp DOAR daca aveti dezactivata setarea Afisare tarif contract (trecuta pe NO) sau daca doriti sa inlocuiti costul din contract afisat in cazul in care aveti activata setarea Afisare tarif contract.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Powered by BetterDocs

CurieRO