FAN Courier Livrare: Ghid de completare a setărilor de livrare

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a costurilor de livrare.

Aceasta sectiune configureaza afișarea tarifului de livrare din pagina de checkout pentru FAN Courier.

curiero livrare checkout setari

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati tariful pe care il vede clientul in pagina de Cos si Checkout conform politicii magazinului dumneavoastra.

Screenshot 2023 10 10 143432

Denumire metoda livrare #

Denumirea metodei de livrare in Cart si Checkout, vizibila de catre client. Recomandat: FanCourier

Afisare tarif contract  #

Câmpul Afișare tarif contract setat pe Yes va afișa cumpărătorului tariful în funcție de contractul dumneavoastră și va ignora câmpurile de mai jos care influențează valoarea transportului. Afișare tarif contract setat setat pe No va ignora tarifele negociate în contract și va ține cont exclusiv de valorile completate în câmpurile de mai jos.

Adauga cota TVA pentru tarif contract  #

Adauga % TVA atunci cand este folosit Tariful din contract – Acest pret vine fara TVA de la FanCourier

Include cupoane in pragul gratis #

Include/exclude contravaloarea cupoanelor in pragul de gratuitate.

Prag gratis București #

Câmpul Prag gratis București va permite să oferiți transport gratuit prin FAN Courier pentru comenzile din București în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Suma fixă București #

Câmpul Suma fixă București va permite să configurați un tarif standard pentru toate comenzile din București indiferent de valoarea comenzii.Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Prag gratis provincie & Suma fixă provincie #

Câmpul Prag gratis provincie și Suma fixă provincie sunt echivalentul câmpurilor Prag gratis București și Suma fixă București

Ignora cost KM suplimentari la livrare gratuita #

Atunci cand este atins pragul de livrare gratuita, aceasta optiune ignora costul de KM suplimentari la calcularea tarifului de livrare.

Pret KM suplimentar #

FanCourier deține centre între care nu se vor taxe suplimentare. Aceste centre sunt situate în orașele medii si mari. In cazul în care livrați în orașe aflate în afara ariei de acoperire FanCourier FAN Courier percepe o taxă pe km suplimentar. Opțiunea Preț km suplimentar va permite să modificați suma pe km suplimentar care se va lua în calcul la afișarea tarifului. În cazul în care câmpul nu este completat și opțiunea Afișare tarif contract setat este configurată cu Yes atunci valoarea va fi cea din contract.

Pret KG suplimentar #

Pretul de KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa, daca doriti sa folositi doar pretul fix, setati acest camp pe 0.

Prag kilograme gratuite #

Pretul pe KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa daca greutatea totala a comenzii depaseste pragul de kilograme gratuit.

Tarif implicit #

Această opțiune este valabilă exclusiv pentru livrarea standard și nu se aplică serviciului de livrare prin Fanbox.


Câmpul Tarif implicit reprezinta costul fix care se va afișa clienților înainte ca aceștia să completeze localitatea sau in cazul in care nu se poate realiza o conexiune cu serverele curierului. În cazul în care nu doriți să afișați un tarif de livrare înainte ca localitatea să fie selectată de către clienți pe pagina de checkout lăsați acest câmp necompletat.

Tarif maxim de livrare #

Câmpul Tarif maxim de livrare limitează tariful maxim al transportului. Afișarea tarifului maxim al transportului poate fi limitat la o suma (50 lei de exemplu) în momentul în care doriți să acoperiți dumneavoastră o parte din tariful transportului în cazul în care tariful comenzii depășește suma (50 lei ex.). Este o functie utila pentru comenzile din localitati cu cost mare de livrare datorat kilometrilor suplimentari.

Activeaza serviciul Collect Point (functie premium) #

Aceasta setare, daca este activata cu Yes, va adauga o noua metoda de livrare in cart si checkout: CollectPoint FAN Courier. Trebuie sa aveti acest serviciu in contractul cu FAN Courier.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Numar locatii Collect Point afisate (functie premium) #

Aceasta setare activeaza in checkout un camp de tip drop-down cu cele mai apropiate CollectPoint-uri FAN Courier de adresa specificata de client. In acest camp se introduc numarul de locatii afisate in drop-down. Va recomandam sa treceti maxim 3-5 locatii CollectPoint pentru a nu deruta clientul cu o lista foarte mare de locatii departate.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Suma fixa pentru Collect Point (functie premium) #

Acest camp va afisa un cost fix de livrare platit de client pentru metoda CollectPoint. Trebuie sa completati acest camp DOAR daca aveti dezactivata setarea Afisare tarif contract (trecuta pe NO) sau daca doriti sa inlocuiti costul din contract afisat in cazul in care aveti activata setarea Afisare tarif contract.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Prag gratis Collect Point (functie premium) #

Câmpul Prag gratis Collect Point va permite să oferiți transport gratuit prin FAN Courier în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care nu se dorește oferirea transportului gratuit pentru FAN Courier Collect Point.

Modifica adresa de livrare cu adresa Collect Point (functie premium) #

Prin aceasta functie, adresa de livrare va fi suprascrisa de adresa asociata Collectpoint-ului ales in pagina de checkout.

Activeaza serviciul FANBox (functie premium) #

Aceasta setare, daca este activata cu Yes, va adauga o noua metoda de livrare in cart si checkout: FAN Courier FAN Box. Trebuie sa aveti acest serviciu in contractul cu FAN Courier.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Suma fixa pentru FANBox (functie premium) #

Acest camp va afisa un cost fix de livrare platit de client pentru metoda FAN Box. Trebuie sa completati acest camp DOAR daca aveti dezactivata setarea Afisare tarif contract (trecuta pe NO) sau daca doriti sa inlocuiti costul din contract afisat in cazul in care aveti activata setarea Afisare tarif contract.

Aceasta functionalitate nu este disponibila clientilor CurieRO free.

Prag gratis FANBox (functie premium) #

Câmpul Prag gratis FAN Box va permite să oferiți transport gratuit prin FAN Courier în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care nu se dorește oferirea transportului gratuit pentru Fan Courier FAN Box.

Modifica adresa de livrare cu adresa FANBox (functie premium) #

Prin aceasta functie, adresa de livrare va fi suprascrisa de adresa asociata FAN Box-ului ales in pagina de checkout.

Cum instalez și configurez plugin-ul CurieRO pentru FAN Courier #