Sameday Livrare: Ghid de completare a setărilor de livrare

Intro #

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a costurilor de livrare.

Aceasta sectiune configureaza afișarea tarifului de livrare din pagina de checkout pentru Sameday.

curiero livrare checkout setari

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati tariful pe care il vede clientul in pagina de Cos si Checkout conform politicii magazinului dumneavoastra.

Metoda de livrare Sameday

Denumire metoda livrare #

Denumirea metodei de livrare in Cart si Checkout, vizibila de catre client. Recomandat: Sameday

Afisare tarif contract  #

Câmpul Afișare tarif contract setat pe Yes va afișa cumpărătorului tariful în funcție de contractul dumneavoastră și va ignora câmpurile de mai jos care influențează valoarea transportului. Afișare tarif contract setat setat pe No va ignora tarifele negociate în contract și va ține cont exclusiv de valorile completate în câmpurile de mai jos.

Include cupoane in pragul gratis #

Include/exclude contravaloarea cupoanelor in pragul de gratuitate.

Prag gratis București #

Câmpul Prag gratis București va permite să oferiți transport gratuit prin Sameday pentru comenzile din București în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Suma fixă București #

Câmpul Suma fixă București va permite să configurați un tarif standard pentru toate comenzile din București indiferent de valoarea comenzii. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Prag gratis provincie & Suma fixă provincie #

Câmpul Prag gratis provincie și Suma fixă provincie sunt echivalentul câmpurilor Prag gratis București și Suma fixă București

Pret km suplimentar #

UrgentCargus deține centre între care nu se vor taxe suplimentare. Aceste centre sunt situate în orașele medii si mari. In cazul în care livrați în orașe aflate în afara ariei de acoperire a curierului UrgentCargus se percepe o taxă pe km suplimentar. Opțiunea Preț km suplimentar va permite să modificați suma pe km suplimentar care se va lua în calcul la afișarea tarifului. În cazul în care câmpul nu este completat și opțiunea Afișare tarif contract setat este configurată cu Yes atunci valoarea va fi cea din contract.

Pret KG suplimentar #

Pretul de KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa, daca doriti sa folositi doar pretul fix, setati acest camp pe 0.

Prag KG gratuite #

Pretul pe KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa daca greutatea totala a comenzii depaseste pragul de kilograme gratuit.

Tarif implicit #

Câmpul Tarif implicit reprezinta costul fix care se va afișa clienților înainte ca aceștia să completeze localitatea sau in cazul in care nu se poate realiza o conexiune cu serverele curierului. În cazul în care nu doriți să afișați un tarif de livrare înainte ca localitatea să fie selectată de către clienți pe pagina de checkout lăsați acest câmp necompletat.
Daca tariful implicit nu este completat, metoda de livrare va fi ascunsa pana cand se va completa localitatea.
Daca tariful implicit este setat pe 0, in pagina de checkout metoda de livrare va fi gratuita pana cand se va completa localitatea.
Daca tariful implicit este mai mare ca 0, metoda de livrare va fi afisata cu tariful introdus, urmand a fi recalculata la alegerea localitatii.

Tarif maxim livrare #

Câmpul Tarif maxim livrare reprezinta costul maxim de livrare care se va afișa clienților înainte ca aceștia să plaseze comanda. În cazul în care nu doriți să limitati tariful de livrare la un prag maxim, lăsați acest câmp necompletat.

Activeaza serviciul EasyBox (functie premium) #

Aceasta functie activeaza metoda de livrare „Sameday EasyBox” in checkout si clientii pot alege livrarea comenzii intr-un EasyBox din/de langa localitatea lor. Aceasta functie este disponibila doar clientilor premium care au o subscriptie nelimitata activa (indiferent ca este abonament lunar sau anual).

Dimensiuni maxime EasyBox #

Daca dimensiunea insumata a produselor dintr-un cos depaseste dimensiunea celui mai mare sertar si daca greutatea comenzii depaseste 20KG, metoda de livrare Sameday Easybox se dezactiveaza automat:

dimensiuni lockere easybox sameday

Activeaza Harta EasyBox (functie premium) #

Prin aceasta functie, pe pagina de checkout clientii vor avea posibilitatea de a alege un EasyBox Sameday prin intermediul hartii.

Modifica adresa de livrare cu adresa EasyBox (functie premium) #

Prin aceasta functie, adresa de livrare va fi suprascrisa de adresa asociata Easybox-ului ales in pagina de checkout.

Limite maxime admise #

Dimensiunile maxime admise de catre Sameday Courier pentru calcularea costului de transport sunt: lungime/latime/inaltime = 650cm, greutate = 500kg. In caz contrar, daca dimensiunile sunt depasite, metoda de livrare Sameday va fi dezactivata din pagina de checkout si va fi afisata eroarea: „Dimensiunile (L/l/h/w) maxime admise de catre Sameday Courier au fost depasite, astfel incat metoda de livrare a fost dezactivata!”.

Activare plata cu cardul la Easybox #

Pentru a permite clientilor sa plateasca livrarea direct cu cardul la Easybox va rugam sa permiteti afisarea metodei de plata standard a WooCommerce denumita „Plata la livrare” sau COD (Cash on delivery). Selectand DOAR metoda nativa COD a WooCommerce impreuna cu un easybox, clientul va putea ridica comanda achitand cu cardul direct la Easybox.