Sameday AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin Sameday

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile confirm politicii magazinului dumneavoastra.

Screenshot 2023 07 14 at 13.52.48 e1689332105896

Utilizator Sameday #

Numele de utilizator oferit prin contract de Sameday si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Parola Sameday #

Parola oferita prin contract de Sameday si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Punct de ridicare #

Selectati din aceasta lista punctul de ridicare a comenzilor dvs.

Tip trimitere #

Selectati din aceasta lista tipul expeditiei comenzilor dumneavoastra. Valori posibile: Colet, Plic, Palet

Serviciul implicit pentru livrari obisnuite[1] #

Selectati din aceasta lista serviciul prin care trimiteti toate sau majoritatea comenzilor cu livrare obisnuita. Exemplu de valori: NextDay – 24H, Retur Standard, Colet la schimb, Retur Documente, etc.

Servicii aditionale[1] #

Selectati din aceasta lista serviciul aditional prin care trimiteti toate sau majoritatea comenzilor cu livrare obisnuita. Exemplu de valori: deschidere colet, colet la schimb, retur documente.

Serviciul implicit pentru livrari Easybox[2] #

Selectati din aceasta lista serviciul prin care trimiteti toate sau majoritatea comenzilor cu livrare la Easybox. Exemplu de valori:  NextDay – Locker NextDay, Locker Sameday, Locker Home Delivery, Locker Retur, etc.

Servicii aditionale[2] #

Selectati din aceasta lista serviciul aditional prin care trimiteti toate sau majoritatea comenzilor cu livrare la Easybox. Exemplu de valori: deschidere colet.

Valoare declarata #

Puteti defini o valoare declarata implicita pentru toate comenzile dumneavoastra. Puteti modifica pentru fiecare comanda in parte aceasta valoare din fereastra de editare a comenzii apasand butonul Genereaza AWB din partea dreapta.

Tip printare AWB #

Alege tipul etichetei pe care vei tipari AWB-ul. Valorile sunt A4 si A6.

Observatii #

Un sablon general care este scris pe toate AWB-urile.

Descriere continut  #

Adauga descrierea continutului pe AWB dupa zona de observatii. Datorita limitarii numarului de caractere si a spatiului pe AWB limitati marimea descrierii pe cat posibil. Valori posibile: Denumire produs, SKU produs.

Lungime/Latime/Inaltime/Greutate implicite #

Aceste campuri se completeaza DOAR daca fiecare comanda se expediaza in acelasi tip de colet. Daca aveti dimensiuni variabile ale coletelor in functie de volumul fiecarei comenzi lasati NECOMPLETAT si editati dimensiunile din generarea individuala atunci cand vizualizati o comanda. In cazul in care dimensiunile standard nu sunt completate si doriti totusi generare automata, ele vor fi calculate in functie de parametrii configurati la nivel de produs.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea Sameday – Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecta conform nomenclatorului de localitati ale Sameday. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.