Innoship AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin Innoship

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile conform politicii de livrare a magazinului dumneavoastra.

Web capture 12 10 2023 122549 test.curie .ro

Cheie API Innoship #

Cheia oferita prin contract de INNOSHIP si prin care va autentificati in platforma lor online.

Punct de ridicare  #

Selectati din aceasta lista punctul de ridicare a comenzilor dvs.

Curier Implicit #

Selectati din dropdown optiunea corespunzatoarea pentru care aveti contract cu cei de la INNOSHIP.

Serviciu Implicit #

Selectati codul serviciului pentru care aveti contract cu cei de la INNOSHIP Majoritatea clientilor folosesc Standard dar in cazul dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca ati ales serviciul implicit corect.

Plata Transport #

Selectati optiunea corespunzatoare pentru persoana care va suport plata costurilor de livrare.

Colectarea rambursului #

Daca alegeti Numerar, rambursul vine in plic. Daca alegeti Cont Colector banii sunt livrati in contul dvs IBAN de catre INNOSHIP. Recomandat: Cont colector

Număr colete & Număr plicuri #

Câmpurile Număr colete și Număr plicuri sunt două setări care vă permit să configurați modul în care ambalați deobicei produsele livrate. De exemplu, în cazul în care livrați produse de dimensiuni mici, prin plicuri setările corecte ar fi Număr colete: 0, Număr plicuri: 1. În cazul în care trimiteți un colet pentru fiecare comandă puteți configura câmpurile sub formă Număr colete: 1, Număr plicuri: 0 (aceasta este configuratia cea mai des intalnita si recomandata).

Tip ambalaj colet #

Un sablon general care descrie general tipul de ambalaj al coletului dumneavoastra (ex.carton).

Tip continut colete #

Un sablon general care descrie general continutul expeditiilor dumneavoastra (ex. echipament electronic, mobila, etc).

Valoare declarata #

Câmpul valoare declarată este implicit valoarea cosului.

Tip printare AWB #

Alege tipul etichetei pe care vei tipari AWB-ul. Valorile sunt A4 (se tiparesc 2 AWB-uri pe o coala A4) , A6, A4_4xA6 (se tipareste un singur AWB pe o coala A4)

Tip observatii #

Un sablon general care arata tipul de observatii ce apar pe AWB.

Observatii  #

Continutul personalizat ce va aparea pe awb-ul generat.

Greutate implicita #

In cazul in care greutatea implicita nu este completata, ea va fi calculata automat in functie de parametrii configurati la nivel de produs.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea Innoship – Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecte conform nomenclatorului de localitati ale Innoship Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.