Bookurier AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin Bookurier

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile confirm politicii magazinului dumneavoastra.

 

Configurare generare AWB Bookurier WooCommerce

 

Utilizator Bookurier #

Numele de utilizator oferit prin contract de Bookurier si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Parola Bookurier #

Parola oferita prin contract de Bookurier si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Cod Client Bookurier #

Selectati din aceasta lista punctul de ridicare a comenzilor dvs.

Serviciul de livrare #

Permite alegerea tipului de serviciu de livrare conform contractului incheiat cu Bookurier. In mod implicit, fiind si cel mai utilizat, este selectat National 24h. Puteti alege din aceasta lista un alt serviciu de livrare cum ar fi Bucuresti 24h, Bucuresti Express, Metropolitan

Observatii #

Un sablon general care este scris pe toate AWB-urile.

Numar colete #

Selectati numarul de colete aferent fiecarei comenzi. De obicei se completeaza cu 1, insemnand 1 colet. Daca trimiteti comenzi de dimensiuni diferite va trebui sa le editati din fereastra de personalizare a fiecarui AWB.

Valoare asigurata #

Introduceti o valoare asigurata fixa sau lasati pe 0 (zero) pentru a nu completa valoarea asigurata pentru comenzile dvs.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea Bookurier – Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecta conform nomenclatorului de localitati ale Bookurier. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.