DPD Livrare: Ghid de completare a setărilor de livrare

Intro #

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a costurilor de livrare.

Aceasta sectiune configureaza afișarea tarifului de livrare din pagina de checkout pentru DPD Romania.

curiero livrare checkout setari

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati tariful pe care il vede clientul in pagina de Cos si Checkout conform politicii magazinului dumneavoastra.

Metoda de livrare DPD

 

Denumire metoda livrare #

Denumirea metodei de livrare in Cart si Checkout, vizibila de catre client. Recomandat: DPD

Afisare tarif contract #

Câmpul Afișare tarif contract setat pe Yes va afișa cumpărătorului tariful în funcție de contractul dumneavoastră și va ignora câmpurile de mai jos care influențează valoarea transportului. Afișare tarif contract setat setat pe No va ignora tarifele negociate în contract și va ține cont exclusiv de valorile completate în câmpurile de mai jos.

Include cupoane in pragul gratis #

Include/exclude contravaloarea cupoanelor in pragul de gratuitate.

Prag gratis Bucuresti #

Câmpul Prag gratis București va permite să oferiți transport gratuit prin DPD pentru comenzile din București în momentul în care valoarea comenzii depășește un anumit prag pe care îl puteți configura în acest câmp. Câmpul se poate lăsa liber în momentul în care nu se dorește oferirea transportului gratuit în București.

Suma fixă București #

Câmpul Suma fixă București va permite să configurați un tarif standard pentru toate comenzile din București indiferent de valoarea comenzii.

Prag gratis provincie & Suma fixă provincie #

Câmpul Prag gratis provincie și Suma fixă provincie sunt echivalentul câmpurilor Prag gratis București și Suma fixă București.

Pret KG suplimentar #

Pretul de KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa, daca doriti sa folositi doar pretul fix, setati acest camp pe 0.

Prag kilograme gratuite #

Pretul pe KG suplimentar va fi adaugat la suma fixa daca greutatea totala a comenzii depaseste pragul de kilograme gratuit.

Tarif implicit #

Câmpul Tarif implicit reprezinta costul fix care se va afișa clienților înainte ca aceștia să completeze localitatea sau in cazul in care nu se poate realiza o conexiune cu serverele curierului. În cazul în care nu doriți să afișați un tarif de livrare înainte ca localitatea să fie selectată de către clienți pe pagina de checkout lăsați acest câmp necompletat.
Daca tariful implicit nu este completat, metoda de livrare va fi ascunsa pana cand se va completa localitatea.
Daca tariful implicit este setat pe 0, in pagina de checkout metoda de livrare va fi gratuita pana cand se va completa localitatea.
Daca tariful implicit este mai mare ca 0, metoda de livrare va fi afisata cu tariful introdus, urmand a fi recalculata la alegerea localitatii.

Tarif maxim livrare #

Câmpul Tarif maxim de livrare limitează tariful maxim al transportului. Afișarea tarifului maxim al transportului poate fi limitat la o suma (50 lei de exemplu) în momentul în care doriți să acoperiți dumneavoastră o parte din tariful transportului în cazul în care tariful comenzii depășește suma (50 lei ex.). Este o functie utila pentru comenzile din localitati cu cost mare de livrare datorat kilometrilor suplimentari.

Activeaza serviciul DPDBox (functie premium) #

Aceasta functie activeaza metoda de livrare „DPDBox” in checkout si clientii pot alege livrarea comenzii intr-un EasyBox din/de langa localitatea lor. Aceasta functie este disponibila doar clientilor premium care au o subscriptie nelimitata activa (indiferent ca este abonament lunar sau anual).

Modifica adresa de livrare cu adresa DPDBox (functie premium) #

Prin aceasta functie, adresa de livrare va fi suprascrisa de adresa asociata DPDBox-ului ales in pagina de checkout.

Limite maxime admise #

Greutatea maxima admisa de catre DPD Courier pentru calcularea costului de transport este 31.5kg. In caz contrar, daca greutatea este depasita, metoda de livrare DPD va fi dezactivata din pagina de checkout si va fi afisata eroarea: „Greutatea maxima admisa de catre DPD Courier este 31.5kg, astfel incat metoda de livrare a fost dezactivata!”.

Powered by BetterDocs

CurieRO