GLS AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin GLS

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile confirm politicii magazinului dumneavoastra.

 

GLS ghid de completare awb

 

Utilizator GLS #

Numele de utilizator oferit prin contract de GLS si prin care va autentificati si in platforma lor online.

Parola GLS #

Parola oferita prin contract de GLS si prin care va autentificati si in platforma lor online.

ID expeditor #

Selectati din aceasta lista punctul de ridicare a comenzilor dvs.

Nume/adresa/localitate/cod postal/telefon/email/nume persoana de contact expeditor implicit #

Completati datele firmei dvs in calitate de Expeditor asa cum doriti sa apara pe toate AWB-urile.

Alti expeditori (optional) #

Daca expediati comenzi prin GLS cu ridicare din mai multe puncte/depozite atunci adaugati si aceste locatii si datele lor asa cum trebuie sa apara pe AWB-uri.

Servicii #

Permite servicii suplimentare de tip FDS si FDS + FSS. Pentru FDS asigurati-va ca adresa de email a clientului este completata in comanda si este valida.

Pentru FDS + FSS trebuie sa va asigurati ca criteriul mentionat mai sus este indeplinit, si numarul de telefon al clientului respecta standardul international (+40 in cazul in care este din Romania).

Format print  #

Alege tipul etichetei pe care vei tipari AWB-ul. Valorile sunt A4 format, 4 labels on layout 4×1, A4 format, 4 labels on layout 2×2, 85×85 mm format for thermal labels , A6 format, printed on A4, A6 format, preprinted label, A6 format, blank label.

Observatii #

Un sablon general care este scris pe toate AWB-urile.

Arata nota client dupa observatii #

Adauga nota client pe AWB dupa zona de observatii. Datorita limitarii numarului de caractere si a spatiului pe AWB limitati marimea descrierii pe cat posibil.

Arata ID comanda dupa observatii #

Vizualizarea numarului de comanda dupa campul de observatii.

Descrie continut dupa observatii #

Adauga descrierea continutului pe AWB dupa zona de observatii. Datorita limitarii numarului de caractere si a spatiului pe AWB limitati marimea descrierii pe cat posibil. Valori posibile: Denumire produs, SKU produs.

Numar colete #

Campul numar colete este o setare care va permite sa configurati modul in care ambalati de obicei produsele livrate. De exemplu, în cazul în care livrați produse de dimensiuni mici, prin plicuri setările corecte ar fi Număr colete: 0.  În cazul în care trimiteți un colet pentru fiecare comandă puteți configura câmpurile sub formă Număr colete: 1.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea GLS – Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecta conform nomenclatorului de localitati ale GLS. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.