Listă de județe și localități în pagină de checkout

La ce folosește lista de județe și localități cu autocompletare? #

Pluginul nostru vă oferă o funcționalitate importantă prin care vă puteți asigura de corectitudinea completării localității de către clienți în pagina de checkout. Evitați astfel erorile de generare AWB și calcul expediție datorate completării greșite a localităților.

Listă de localități este un produs unic al CurieRO care a reușit să înglobeze afișarea tuturor localităților acceptate de curieri într-o singură listă. Majoritatea curierilor folosesc denumiri diferite ale localităților și astfel există o problemă în momentul în care se dorește generarea AWB-urilor.

De exemplu, în cazul orașului Târgu Mureș anumiți curieri acceptă să fie scris exclusiv fără diacritice „Targu Mures”, alți curieri acceptă doar dacă există o cratimă între cele 2 cuvinte și să nu aibă diacritice „Targu-Mures” iar alți curieri acceptă doar varianta cu diacritice”Târgu Mureș”. Pluginul nostru are grijă să transcrie respectiva localitate așa cum își dorește fiecare curier în momentul plasării comenzii. Există foarte multe alte cazuri de localități în această situație și noi actualizăm săptămânal listele de localități atunci când descoperim cu ajutorul dumneavoastră diferențe de denumiri acceptate de curieri pentru aceeași localitate.

Cum setez un județ ca să fie pre-selectat implicit în checkout? #

Listă de localități respectă configurările platformei WooCommerce. Astfel se preia valoarea din câmpul numit Locație client implicită. Acest câmp se regăsește în WooCommerce – Setări – Generale

judet necompletat in checkout

În cazul imaginii de mai sus dacă este selectată valoarea „Nicio locație implicită” atunci în checkout județul nu va fi pre-selectat.

În schimb, dacă doriți să pre-selectați un județ anume, trebuie să alegeți din acea listă valoarea „Tara/Regiune magazin„. În cazul exemplului de mai jos, județul magazinului este configurat ca fiind București și astfel pentru fiecare client care ajunge în checkout valoarea implicită a selectorului de județ va fi setată pe București, clienții trebuind să schimbe județul în cazul în care doresc să plaseze comanda în alt județ și altă localitate.

by default 260