Urgent Cargus AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin Urgent Cargus

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile confirm politicii magazinului dumneavoastra.

Screenshot 2023 07 14 at 14.02.16

Utilizator UrgentCargus #

Numele de utilizator oferit prin contract de UrgentCargus si prin care va autentificati si in platforma WebExpress.

Parola UrgentCargus #

Parola oferita prin contract de UrgentCargus si prin care va autentificati si in platforma WebExpress.

ID punct ridicare #

Selectati din aceasta lista punctul de ridicare a comenzilor dvs.

ID tarif #

Selectati din aceasta lista tariful de ridicare a comenzilor dvs. conform tipului comenzii primite.

Tip serviciu #

Aceasta setare trebuie completata cu tipul de serviciu contractat cu UrgentCargus. Majoritatea clientilor au optiunea Standard in contract dar este recomandat sa verificati. Alte tipuri de servicii care pot aparea in lista sunt: Business Partener, Economic Standard, Standard Plus, Palet Standard, etc.

Număr colete & Număr plicuri #

Câmpurile Număr colete și Număr plicuri sunt două setări care vă permit să configurați modul în care ambalați deobicei produsele livrate. De exemplu, în cazul în care livrați produse de dimensiuni mici, prin plicuri setările corecte ar fi Număr colete: 0, Număr plicuri: 1. În cazul în care trimiteți un colet pentru fiecare comandă puteți configura câmpurile sub formă Număr colete: 1, Număr plicuri: 0 (aceasta este configuratia cea mai des intalnita si recomandata).

Plata transportului & Plata rambursului #

Câmpurile Plata transportului si Plata rambursului configurează entitatea care va achita transportul și respectiv rambursul catre curier. Atentie! A nu se confunda cu taxa de transport adaugata deja in comanda. Este vorba de  plata taxelor de transport si a rambursului la tariful negociat de compania dvs. si nu e vorba de tariful de livrare pe care il va plati clientul la curier. Recomandat: Expeditor

Asigurare #

Câmpul Asigurare expeditie activează serviciul de asigurare/valoare declarată. Implicit valoarea declarata este valoarea cosului.

Deschidere la livrare #

Acest camp va activa optiunea clientului de a verifica si deschide coletul atunci cand il primeste.

Livrare matinala #

Activeaza functia de livrare a comenzii pana in ora 10.00

Livrare Sambata #

Activeaza functia de livrare a comenzii sambata.

Tip continut colete #

Tipul continutului din coletul pe care il va alege clientul pentru comanda. Optiunile disponibile sunt colet sau plic.

Format tiparire AWB #

Alege tipul etichetei pe care vei tipari AWB-ul. Valorile sunt A4, 10 x 14

Tiparire dubla AWB #

Permite tiparirea de 2 ori a AWB-ului pe aceeasi fata a colii/etichetei.

Observatii #

Un sablon general care este scris pe toate AWB-urile.

Referinta serie clienti #

O sectiune pentru client in care poate introduce ce date doreste.

Lungime/Latime/Inaltime/Greutate implicite #

Aceste campuri se completeaza DOAR daca fiecare comanda se expediaza in acelasi tip de colet. Daca aveti dimensiuni variabile ale coletelor in functie de volumul fiecarei comenzi lasati NECOMPLETAT si editati dimensiunile din generarea individuala atunci cand vizualizati o comanda. In cazul in care dimensiunile standard nu sunt completate si doriti totusi generare automata, ele vor fi calculate in functie de parametrii configurati la nivel de produs.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea UrgentCargus – Livrare din plugin-ul nostru. Adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecta conform nomenclatorului de localitati ale UrgentCargus. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.

#