Termeni si Conditii

Curie.ro este platforma furnizată de DIGITAL NINJA SRL, care oferă o soluție avansată pentru automatizarea serviciilor firmelor de curierat din România. Aceasta include generarea de documente de însoțire a trimiterilor poștale, denumite AWB-uri, plasarea comenzilor pentru predarea trimiterilor poștale, un calculator de costuri, harta punctelor de acces sau a depozitelor curierilor, urmărirea trimiterilor și furnizarea de informații actualizate legate de logistica. Platforma Curie.ro este dotată cu un set complex de funcționalități pentru a se interconecta cu aplicațiile dvs.

DIGITAL NINJA SRL se angajează să investească în mod constant în securitatea datelor și să proceseze datele personale și datele clienților cu responsabilitate și în deplină bună-credință. Astfel, putem oferi clienților noștri o soluție sigură, ușor de utilizat și disponibilă oricând. Pentru a asigura că serviciile noastre rămân la cele mai înalte standarde de pe piață, am elaborat o serie de termeni și condiții care guvernează utilizarea platformei Curie.ro. Detaliile acestor termeni și condiții sunt prezentate mai jos.

 

Art. 1. Definitii

1.1. AWB-ul (Scrisoarea de transport), cunoscut și sub acronimul Air Waybill, este documentul care însoțește fiecare expediere și dispune de un cod unic de identificare care permite urmărirea acesteia. Scrisoarea de transport (AWB) conține următoarele detalii de identificare ale expedierii:

  • Destinatar: numele, adresa de contact, țara, județul, localitatea, codul poștal.
  • Expeditor: numele, adresa de contact, țara, județul, localitatea, codul poștal, precum și persoana de contact cu datele de identificare.
  • Informații privind plata expeditiei.
  • Numărul de plicuri/colete/paleti, greutatea și o descriere a conținutului.
  • Specificarea dacă marfa este asigurată și valoarea acesteia.
  • Instrucțiuni privind serviciile suplimentare.
  • Data ridicării expedierii.

1.2. Termenul „Utilizator” se referă la orice persoană fizică, persoană fizică autorizată (PFA) sau persoană juridică care accesează site-ul www.curie.ro, utilizează site-ul sau serviciile puse la dispoziție pe www.curie.ro, achiziționează licențe de utilizare nelimitate (cunoscute și sub denumirea de Premium Nelimitat) sau alte servicii prin intermediul site-ului www.curie.ro. Site-ul www.curie.ro este administrat și dezvoltat de către Furnizor.

1.3. Termenul „Furnizor” desemnează persoana juridică care deține și operează site-ul www.curie.ro, cu denumirea DIGITAL NINJA SRL, și care are sediul în Str. Delfinului Nr. 22, Constanța, județul Constanța. Aceasta este înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J13/1463/2015, având C.I.F.: RO34725585.

1.4. Această referință face aluzie la totalitatea serviciilor oferite de Furnizor prin intermediul site-ului www.curie.ro. Aceste servicii permit Furnizorului să-și promoveze serviciile și permit Utilizatorilor să acceseze și să folosească aceste servicii.

1.5. Un „Cont de Utilizator” se referă la zona accesibilă pentru Utilizator prin intermediul numelui de utilizator sau a adresei de e-mail și parolei selectate de Utilizator la crearea contului de utilizator. Această zonă permite accesul și utilizarea Serviciilor Furnizorului.

1.6. „Termeni și Condiții” desemnează întreaga documentație care conține termenii și condițiile de utilizare a Serviciilor Furnizorului. Acest acord reprezintă un acord acceptat în comun de către Utilizator și Furnizor, în care Utilizatorul decide să folosească Serviciile Furnizorului. Termenii și condițiile constituie un contract între părți, în situația în care nu există un alt contract fizic între Utilizator și Furnizor.

1.7. Furnizorul și Utilizatorul sunt cunoscuți în continuare sub denumirea de „Părți” în cazul referirii comune, și individual, respectiv Furnizor sau Utilizator.

Art. 2. Descrierea generala a serviciului, obiectul termenilor si conditiilor, obligațiile și drepturile principale ale părților

2.1. Curie.ro este o platformă prin intermediul căreia Furnizorul oferă servicii de generare a AWB-urilor (avize de transport), incluzând, dar fără a se limita la:

(i) Generarea AWB-urilor din platforma WooCommerce, accesibilă online printr-o conexiune la internet.
(ii) Transmiterea automată a AWB-urilor prin interconectarea cu aplicațiile Utilizatorului.
(iii) Transmiterea interactivă a AWB-urilor într-un sistem bidirecțional.
(iv) Transmiterea AWB-urilor prin intermediul interconectării cu alte aplicații (API, e-mail etc.).

2.2. Serviciile Furnizorului depind de serverele API ale firmelor de curierat sau ale Amazon Web Services, iar aceste servicii sunt furnizate în regim best effort. Prin urmare, Furnizorul nu poate garanta disponibilitatea continuă și neîntreruptă a serviciilor, precum și a facilităților, funcțiilor sau opțiunilor incluse în aceste servicii. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica, opri sau limita serviciile și/sau oricare parte a acestora fără notificări prealabile. Este important să se țină cont că Furnizorul nu poate garanta:

(i) Livrarea expedițiilor către destinatari.
(ii) Timpul de livrare al expedițiilor către destinatari, deoarece aceste aspecte depind de disponibilitatea firmei de curierat și de politicile acestora.

2.3. Serviciile Furnizorului sunt legate de contractele existente cu furnizorii de servicii de curierat. În cazul în care, din diverse motive, acești furnizori nu își mai pot desfășura activitatea sau contractele cu aceștia încetează independent de voința Furnizorului, acesta poate opri, întrerupe temporar, întrerupe definitiv sau limita serviciile fără notificări prealabile.

2.4. Accesul la Serviciile Furnizorului se realizează prin intermediul unui calculator conectat la internet cu un browser instalat. Pentru anumite servicii furnizate de Furnizor, pot fi necesare și alte echipamente hardware sau aplicații software specifice. Furnizorul nu furnizează aceste mijloace tehnice (hardware și software) sau conexiunea la internet necesară pentru conectare. Accesul la Serviciile Furnizorului poate fi realizat prin:

(i) Accesarea https://www.curie.ro. (ii) Accesarea https://api.curie.ro. (iii) Accesarea https://curie.ro. (iv) Utilizarea oricărei metode de interconectare disponibile. (v) Utilizarea oricărui alt serviciu disponibil.

2.5. Pentru a utiliza Serviciile Furnizorului, Utilizatorul trebuie să creeze un Cont de Utilizator furnizând informații complete și detaliate, așa cum sunt specificate în formularul de înregistrare. Pentru a crea acest cont, Utilizatorul trebuie să furnizeze o adresă de e-mail. Este responsabilitatea Utilizatorului să păstreze confidențialitatea numelui de utilizator, a adresei de e-mail și a parolei și să răspundă de acțiunile efectuate prin intermediul Contului de Utilizator. Adresa de e-mail și numele de utilizator, împreună cu parola, pot fi utilizate pentru autentificarea în Contul de Utilizator al Utilizatorului.

2.6. Utilizatorul este singurul responsabil pentru orice utilizare neautorizată a serviciilor din Contul de Utilizator. Acesta trebuie să notifice Furnizorul imediat în caz de utilizare neautorizată și își asumă întreaga responsabilitate în acest sens.

2.7. Listele de adrese, grupurile de destinatari, numerele de telefon și datele destinatarilor sunt de responsabilitatea exclusivă a Utilizatorului, iar Furnizorul nu poartă nicio răspundere în acest sens. Utilizatorul este singurul responsabil în fața legii în cazul în care destinatarii sau clienții reclamă neconcordante cu dispozițiile legale. Furnizorul nu vinde și nu închiriază aceste liste de adrese sau datele destinarilor către terțe părți.

2.8. Furnizorul este autorizat și împuternicit de către Utilizator să genereze AWB-urile conform datelor specificate la punctul 2.1, către furnizorii de servicii de curierat ai Furnizorului, în scopul furnizării serviciilor.

Art. 3. Descrierea generala a tarifelor Serviciilor Furnizorului

3.1. Curie.ro oferă servicii contra cost utilizatorilor, care pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate (PFA) sau persoane juridice.

3.2. Anumite servicii oferite de Furnizor pe acest site pot implica taxe inițiale sau taxe lunare. Utilizatorii pot opta să nu plătească aceste taxe de la început sau de la un anumit moment, dar în acest caz nu vor beneficia de acele servicii.

3.3. Furnizorul își rezervă dreptul de a introduce taxe lunare sau inițiale pentru servicii care, la un moment dat, nu aveau astfel de taxe. În cazul în care utilizatorii nu achită aceste taxe, Furnizorul poate întrerupe furnizarea serviciilor respective. Cu toate acestea, utilizatorii nu sunt obligați să achite aceste taxe dacă nu doresc să utilizeze serviciile respective.

3.4. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica sau elimina unilateral taxe lunare sau inițiale pentru servicii care, la un moment dat, aveau astfel de taxe. În cazul în care utilizatorii nu achită aceste taxe, Furnizorul poate întrerupe furnizarea serviciilor respective. Utilizatorii nu sunt obligați să achite aceste taxe dacă nu doresc să utilizeze serviciile respective.

3.5. Furnizorul își rezervă dreptul de a modifica unilateral tarifele de listă și cele negociate, fără notificări prealabile. Aceste modificări pot afecta fiecare licență disponibilă în contul clientului (denumită și subscripție Premium Nelimitat). Furnizorul recomandă utilizatorilor să achiziționeze licența anuală pentru a garanta un tarif fix pe o perioadă de 12 luni.

3.6. Furnizorul nu este răspunzător moral sau material, și utilizatorii renunță la dreptul de a solicita daune-interese pentru orice modificări efectuate de Furnizor la taxe, tarife și costurile serviciilor.

3.7. Licențele achiziționate de utilizatori sunt valabile timp de 1 (unu) lună sau un an de la data achiziționării, reprezentată de data facturii fiscale aferente licenței respective. După această perioadă, licențele devin inactive și nu pot fi rambursate utilizatorilor.

3.8. Procedura de achiziționare a licențelor sau serviciilor Furnizorului este realizată online. Utilizatorii pot achita cu card de credit sau debit și vor primi factura fiscală prin e-mail pentru descărcare din contul lor. Există, de asemenea, posibilitatea de a comanda licențe sau servicii prin contactarea Furnizorului prin telefon sau e-mail, caz în care se va genera o factură proformă care va putea fi achitată în termen de 5 zile.

3.9. Pentru serviciile care implică taxe lunare, se va emite o factură în fiecare perioadă specificată. Neachitarea facturii duce la dezactivarea serviciilor respective și trecerea la planul gratuit.

3.10. Facturile fiscale nu atrag dobânzi sau penalități de orice fel. Furnizorul activează serviciile numai după achitarea costului licenței de către utilizator.

3.11. Toate tarifele sunt calculate în RON la cursul BNR din ziua facturării plus o majorare de maxim 2.5%, în funcție de politica Furnizorului la momentul emiterii facturii.

3.12. Licențele alocate cu titlu gratuit pot fi retrase în orice moment de către Furnizor, fără notificare prealabilă. Aceste licențe sunt retrase în mod automat în 30 de zile calendaristice dacă nu sunt utilizate de către utilizator.

3.13. Furnizorul oferă serviciile așa cum sunt prezentate pe site-ul www.curie.ro, fără a oferi alte garanții, fie ele explicite sau implicite, scrise sau verbale.

3.14. Furnizorul își rezervă dreptul de a anula facturile fiscale și de a storna facturile în anumite circumstanțe. Aceste circumstanțe includ nefurnizarea plății de către utilizator în termenul specificat, prețuri incorecte sau derizorii. Anularea facturilor duce la dezactivarea serviciilor menționate în acele facturi, fără drept de despăgubire.

Art. 4. Protejarea și procesarea datelor și restricții cu privire la anumite date

4.1. Conform politicii de protecție a datelor, Furnizorul poate furniza unor terți anumite informații agregate conținute în formularul de înregistrare sau alte date similare. Aceste informații nu vor conține date personale de identificare, cu excepția cazurilor în care Utilizatorul a consimțit expres sau când acest lucru este necesar pentru a respecta legea sau procedurile judiciare.

4.2. Furnizorul nu va modifica, completa sau transfera bazele de date încărcate de Utilizatori terților, cu excepția cazurilor când Utilizatorul a consimțit expres sau când acest lucru este necesar pentru a respecta legea sau pentru a furniza serviciile Furnizorului.

4.3. Datorită funcționării Serviciilor Furnizorului prin intermediul serverelor de tip API ale curierilor, Furnizorul este autorizat de către Utilizatori să transmită datele necesare acestor furnizori, care includ informațiile menționate în punctul 1.1.

4.4. Este strict interzis să stocați, să generați AWB-uri sau să procesați în contul de utilizator date cu caracter confidențial sau privilegiat, pentru care nu aveți dreptul de utilizare. Aceste date includ, dar nu se limitează la CNP (cod numeric personal), informații despre instrumente de tranzacționare, parole de acces etc. Utilizatorul este singurul responsabil în fața legii și a terților pentru nerespectarea acestei restricții.

4.5. Este strict interzis să stocați, să generați AWB-uri sau să procesați în contul de utilizator date cu caracter ilicit, ilegal sau imoral, inclusiv dar fără a se limita la date care încalcă drepturile de proprietate intelectuală, drepturile de proprietate industrială, drepturile de autor sau orice alte drepturi ale terților. Utilizatorul este singurul responsabil în fața legii și a terților pentru nerespectarea acestei restricții.

4.6. Pentru serviciile care necesită redirecționarea sau trimiterea de e-mailuri către adrese specificate în paginile Serviciilor Furnizorului, Utilizatorul declară că aceste e-mailuri nu sunt confidențiale și că are dreptul să le redirecționeze către terți, inclusiv Furnizorul, în scopul procesării pentru furnizarea serviciilor. Utilizatorul este singurul responsabil în fața legii și a terților pentru redirecționarea sau trimiterea acestor e-mailuri.

4.7. În cazul unor reclamații din partea terților cu privire la activitatea Utilizatorului prin contul de utilizator sau AWB-urile generate de Utilizator prin intermediul contului de utilizator, Furnizorul are dreptul de a dezvălui datele de identificare ale Utilizatorului către acești terți, cu acordul total al Utilizatorului. Utilizatorul înțelege și este de acord că Furnizorul nu necesită o hotărâre judecătorească sau alt act administrativ pentru a dezvălui aceste date, deoarece aceasta este necesară pentru funcționarea corespunzătoare a serviciilor. În cazul în care imaginea Utilizatorului este prejudiciată sau acesta suferă pierderi directe sau indirecte ca urmare a dezvăluirii datelor sale de identificare, Utilizatorul este de acord că Furnizorul nu poartă responsabilitate morală sau materială pentru aceste pierderi, deoarece dezvăluirea datelor de identificare se datorează acțiunilor Utilizatorului.

4.8. Protecția Datelor cu Caracter Personal

4.8.1. Context Legislativ:

În cadrul prevederilor Regulamentului nr. 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), care a devenit aplicabil în toate statele membre ale Uniunii Europene începând cu data de 25 mai 2018, se aplică următoarele definiții și dispoziții.

4.8.2. Operator și Persoană Împuternicită:

Regulamentul GDPR definește operatorul ca fiind persoana sau entitatea care prelucrează datele cu caracter personal. Persoana împuternicită de operator se referă la persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care procesează datele cu caracter personal în numele operatorului.

4.8.3. Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal:

Serviciile furnizate de Furnizor, conform prezentelor termeni și condiții, implică prelucrarea de date cu caracter personal în conformitate cu legislația internă și europeană, în calitate de persoană împuternicită de operator. Operatorul în acest context este Utilizatorul.

4.8.4. Obligațiile Specifice:

Atât Utilizatorul în calitate de Operator, cât și Furnizorul în calitate de Persoană Împuternicită de Operator, sunt conștienți de obligațiile specifice care le revin conform Regulamentului GDPR:

a) Conformitatea cu Legislația: Utilizatorul și Furnizorul se angajează să respecte prevederile legale naționale și europene în vigoare referitoare la protecția datelor cu caracter personal, cu accent pe securitatea acestor date.

b) Prevederile Legale Aplicabile: Furnizorul se angajează să prelucreze datele cu caracter personal numai în scopul furnizării serviciilor Furnizorului, în conformitate cu obligațiile prevăzute de legislația aplicabilă.

c) Limitarea Accesului la Date: Furnizorul se angajează să limiteze accesul la datele cu caracter personal numai pentru salariații și furnizorii direct implicați în furnizarea serviciilor Furnizorului.

Aceste prevederi sunt menite să asigure respectarea strictă a regulilor privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv cele prevăzute în Regulamentul GDPR, și să garanteze securitatea și confidențialitatea acestor date.

Art. 5. Drepturi de autor, drepturi de proprietate intelectuala si industriala

5.1. Utilizatorul este de acord să nu reproducă, dubleze, copieze sau să recurgă la inginerie inversă sau orice altă formă de duplicare a Serviciilor oferite prin acest site sau tehnologia acestor servicii fără acordul scris al Furnizorului. Tot conținutul site-ului Curie.ro și codul sursă sunt proprietatea Furnizorului, cu excepția cazurilor în care este specificat altfel. Prin utilizarea Serviciilor Furnizorului, Utilizatorul obține dreptul de a utiliza Serviciile disponibile în contul său de utilizator conform Termenilor și Condițiilor de utilizare, pe durata în care contul de utilizator este activ. Furnizorul nu transferă tehnologie, drepturi de autor sau drepturi de proprietate asupra Serviciilor către Utilizator.

Art. 6. Plata serviciilor

6.1. Plata Serviciilor Furnizorului se efectuează online prin intermediul cardurilor de credit sau debit în contul bancar al Furnizorului. Plata Serviciilor se face în avans (preplătit) – adică înainte de utilizarea Serviciilor Furnizorului.

6.2. Anumite Servicii pot fi plătite cu carduri de credit și debit online, procesate de către NETOPIA Payments SRL (Mobilpay.ro) sau alți procesatori, atunci când această opțiune este disponibilă pentru produsele/serviciile în cauză. În cazul în care plățile efectuate de Utilizator prin mijloace de plată electronice sunt respinse, Furnizorul își rezervă dreptul de a implica instituții, organe și terțe părți abilitate pentru recuperarea prejudiciului, furnizând toate datele colectate la care are acces cu privire la Utilizator. Dacă plata electronică efectuată de Utilizator prezintă un risc ridicat, Furnizorul își rezervă dreptul de a o respinge, restituind sumele conform procedurilor interne și ale terților.

6.3. Orice sume achitate de către Utilizator către Furnizor, indiferent de metoda de plată, pe baza facturilor proforme sau fiscale emise de către Furnizor, nu pot fi rambursate și nu pot fi revendicate. Sumelor achitate de către Utilizator către Furnizor nu li se poate solicita rambursarea.

Art. 7. Denunțarea Unilaterală, Terminarea și Suspendarea Serviciilor

7.1. Părțile pot denunța unilateral Termenii și Condițiile de utilizare, care constituie acordul aplicabil între Furnizor și Utilizator, fără a fi necesară intervenția unei instanțe judecătorești. Denunțarea trebuie să fie făcută printr-o notificare scrisă transmisă celeilalte părți cu cel puțin 30 de zile înainte de data la care se dorește încetarea acordului. Notificarea poate fi transmisă prin e-mail de către Utilizator la adresa Furnizorului sau de către Furnizor la cea mai recentă adresă de e-mail a Utilizatorului cunoscută de Furnizor conform datelor din contul de utilizator al Utilizatorului.

7.2. Utilizatorul este singurul responsabil legal, moral și material pentru conținutul expedițiilor și etichetelor AWB generate prin intermediul Serviciilor Furnizorului.

7.3. Orice reclamație legată de conținutul expedițiilor sau etichetelor acestora trebuie să fie adresată pentru soluționare către Utilizator. Furnizorul își rezervă dreptul de a suspenda Contul de Utilizator fără notificare prealabilă în cazul în care numărul reclamațiilor depășește 1% din totalul mesajelor trimise de pe un Cont de Utilizator într-o lună.

7.4. Furnizorul își rezervă dreptul de a închide unilateral conturile de utilizator în următoarele situații:
(i) Contul de utilizator nu a fost accesat în ultimele 90 de zile;
(ii) Contul de utilizator nu a generat AWB-uri în ultimele 90 de zile;
(iii) Contul de utilizator nu a generat AWB-uri în ultimele 90 de zile;
(iv) S-au furnizat date false, fictive sau incomplete la înregistrare;
(v) Utilizarea contravine Termenilor și Condițiilor sau Politicii de Confidențialitate;
(vi) Utilizarea contravine legii sau principiilor morale;
(vii) Neplată la scadență a serviciilor Furnizorului;
(viii) Detectarea plăților cu risc ridicat de fraudă sau plăți frauduloase prin mijloace electronice.

7.5. În cazul închiderii contului de utilizator, Utilizatorul va pierde toate beneficiile, opțiunile și sistemele de loialitate acumulate în contul său de utilizator și nu va avea dreptul la despăgubiri sau să solicite despăgubiri în instanță pentru serviciile sau beneficiile pierdute. Închiderea contului de utilizator este rezultatul acțiunilor Utilizatorului.

7.6. Furnizorul își rezervă dreptul de a suspenda temporar contul de utilizator alocat Utilizatorului fără notificare prealabilă, înainte de a închide definitiv contul de utilizator alocat Utilizatorului.

7.7. În cazul suspendării sau închiderii Contului de Utilizator, orice pagube directe și indirecte suferite de Utilizator ca urmare a acestor acțiuni nu pot fi imputate Furnizorului.

Art. 8. Răspunderea și garanția furnizorului

8.1. Furnizorul nu oferă nicio garanție explicită sau implicită către Utilizator cu privire la utilizarea Serviciilor, conținutul acestora, funcționalitatea lor, disponibilitatea, accesibilitatea, stabilitatea, costurile sau tarifele. Toate Serviciile sunt furnizate „așa cum sunt,” fără a exista vreo garanție scrisă, implicită sau verbală. Utilizatorul acceptă să utilizeze Serviciile Furnizorului pe propria sa răspundere.

8.2. Furnizorul nu poartă nicio răspundere față de Utilizator, nici din punct de vedere moral, nici material, pentru orice tip de daune, incluzând, dar fără a se limita la ele, pierderi de profit, venituri, date, resurse financiare, beneficii sau orice alte daune sau pierderi directe sau indirecte ca urmare a utilizării Serviciilor Furnizorului sau ca urmare a modificării Termenilor și Condițiilor, conținutului, funcționalității, disponibilității, accesibilității, stabilității, costurilor sau tarifelor Serviciilor Furnizorului. Utilizatorul acceptă să utilizeze Serviciile Furnizorului pe propria sa răspundere.

8.3. Prezentările Serviciilor Furnizorului, tarifele și costurile prezentate nu constituie obligații contractuale și nu reprezintă o ofertă comercială. Dacă Utilizatorul dorește o ofertă comercială, aceasta va fi furnizată de către Furnizor la solicitarea scrisă venită din partea Utilizatorului.

Art. 9. Acceptarea termenilor si conditiilor

9.1. Utilizatorul acceptă Termenii și Condițiile, în cea mai recentă formă a acestora, atunci când alege să utilizeze Serviciile Furnizorului sau să-și creeze un cont de utilizator. În cazul în care nu este de acord cu Termenii și Condițiile, Utilizatorul are dreptul să nu utilizeze Serviciile Furnizorului și să nu-și creeze un cont de utilizator.

9.2. Pentru a utiliza Serviciile, este necesar să acceptați în prealabil Termenii și Condițiile. Nu aveți dreptul să utilizați Serviciile dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile.

9.3. Termenii și Condițiile sunt considerați acceptați prin următoarele modalități:
(a) Prin selectarea opțiunii de acceptare sau aprobare a Termenilor și Condițiilor atunci când această opțiune vă este oferită în interfața utilizatorului unui serviciu sau serviciilor;
(b) Prin utilizarea efectivă a Serviciilor. În acest caz, confirmați și acceptați că Furnizorul va considera utilizarea de către dumneavoastră a Serviciilor ca o acceptare tacită a Termenilor și Condițiilor începând din acel moment.

9.4. Nu aveți dreptul să utilizați Serviciile și să acceptați Termenii și Condițiile dacă:
(a) Nu aveți vârsta legală necesară pentru a încheia un contract cu Furnizorul; sau
(b) Sunteți o persoană căreia i s-a interzis să primească Servicii conform legislației din România, inclusiv țara în care locuiți sau țara în care utilizați Serviciile.

9.5. Deoarece Furnizorul nu poate valida vârsta legală sau verifica dacă sunteți o persoană căreia i s-a interzis să primească Servicii conform legislației din România, inclusiv țara în care locuiți sau țara în care utilizați Serviciile, acceptarea Termenilor și Condițiilor conform Articolului 9.3 se face pe propria dvs. răspundere. În cazul în care nu aveți vârsta legală necesară pentru a încheia un contract cu Furnizorul, Termenii și Condițiile vor fi considerați acceptați de tutorele dvs.

Art. 10. Comunicarea cu Utilizatorul

10.1. Toate notificările către Utilizator vor fi trimise de către Furnizor la adresa de e-mail folosită de Utilizator în Contul său de Utilizator, disponibilă în secțiunea „Tickets” și/sau „Contact”. Toate notificările și comunicările se consideră primite în momentul expedierii e-mailului de către Furnizor. Utilizatorul trebuie să furnizeze o adresă de e-mail validă în Contul său de Utilizator pentru a permite comunicarea cu Furnizorul. Furnizorul își rezervă dreptul de a transmite notificări prin e-mail către Utilizator sau în Contul de Utilizator, în secțiunea „Tichete” și/sau „Contact”.

10.2. Toate notificările către Furnizor referitoare la serviciile oferite de Furnizor trebuie să fie trimise exclusiv prin e-mail, cu excepția cazului în care un contract încheiat între Utilizator și Furnizor prevede altfel. Aceste notificări trebuie să fie trimise la adresa de e-mail [email protected] și se consideră primite de către Furnizor în momentul în care le primește.

10.3. Furnizorul nu poate fi tras la răspundere pentru nerecepționarea de către Utilizator a e-mailurilor trimise de acesta, care pot conține notificări sau facturi proforme/fiscale. Utilizatorul trebuie să ia măsuri pentru a asigura recepțționarea e-mailurilor de la Furnizor. Utilizatorul are responsabilitatea de a verifica periodic notificările, facturile proforme și facturile fiscale disponibile în Contul său de Utilizator pentru a rămâne informat.

10.4. Având în vedere natura Serviciilor Furnizorului, Utilizatorul permite Furnizorului să îi trimită e-mailuri referitoare la utilizarea Serviciilor Furnizorului, aceste e-mailuri reprezentând interesul legitim al Furnizorului de a informa Utilizatorul cu privire la utilizarea, încercarea de utilizare sau neutilizarea Serviciilor Furnizorului. Aceasta asigură că Utilizatorul este informat cu privire la serviciile active în Contul său de Utilizator și modul în care acestea pot fi accesate sau utilizate.

10.5. În funcție de preferința exprimată neechivoc de către Utilizator la secțiunea „Creare cont de utilizator” și actualizată ori de câte ori Utilizatorul consideră necesar, Furnizorul poate trimite Utilizatorului e-mailuri sau SMS-uri cu caracter de marketing referitoare la produsele și serviciile Furnizorului la adresele de e-mail folosite de Utilizator în Contul său de Utilizator, stabilite în secțiunea „Profil”.

10.6. Dacă Utilizatorul utilizează Serviciile Furnizorului în calitate de persoană juridică, în funcție de opțiunea exprimată în secțiunea „Creare cont de utilizator,” Utilizatorul declară și garantează Furnizorului că va furniza doar date de contact care aparțin persoanei juridice pe care o reprezintă.

Art. 11. Dispoziții finale

11.1. Termenii și condițiile reprezintă întregul acord dintre Utilizator și Furnizor și reglementează utilizarea Serviciilor Furnizorului de către dumneavoastră. Aceștia prevalează asupra oricărui acord precedent, fie el scris sau verbal, inclusiv versiuni anterioare ale Termenilor și Condițiilor. Furnizorul își rezervă dreptul de a actualiza Termenii și Condițiile fără notificare prealabilă.

11.2. De asemenea, puteți fi supuși altor seturi de Condiții atunci când utilizați alte servicii oferite de Furnizor sau de partenerii săi, conținut de la terțe părți sau software de la terți. Condițiile și relațiile dintre Utilizatori și Furnizor vor fi guvernate de legile aplicabile din România. Utilizatorul este de acord că instanțele cu jurisdicție în localitatea sediului social sau punctelor de lucru ale Furnizorului vor arbitra aceste Condiții.

11.3. Nemodificarea sau nerecunoașterea de către Furnizor a unei prevederi, obligații sau drepturi din aceste Condiții nu constituie o renunțare la acele drepturi sau obligații. În cazul în care o instanță cu jurisdicție în acest domeniu găsește o prevedere a acestor Condiții ca fiind nevalidă sau inoperabilă, părțile sunt de acord să permită instanței să înlocuiască acea prevedere nevalidă sau inoperabilă cu o altă prevedere validă care să producă aceleași efecte juridice sau economice. Dacă o prevedere a contractului este considerată invalidă sau inoperabilă, celelalte prevederi ale Condițiilor rămân valabile.

11.4. Utilizatorul este de acord că, indiferent de orice altă lege sau regulament care contravine, orice cerere sau pretenție derivată din sau legată de utilizarea Serviciilor Furnizorului sau a acestor Condiții trebuie depusă în termen de 7 zile de la emitere sau formulare, altfel, după această perioadă, cererea va fi considerată prescrisă.

Părțile declară că înţeleg și acceptă în mod expres prevederile Art. 2.1, Art. 2.2, Art. 2.3, Art. 2.4, Art. 2.5, Art. 2.6, Art. 2.7, Art. 2.8, Art. 2.9, Art. 2.10, Art. 2.11, Art. 2.12, Art. 3.1, Art. 3.2, Art. 3.3, Art. 3.4, Art. 3.5, Art. 3.6, Art. 3.7, Art. 3.8, Art. 3.9, Art. 3.10, Art. 3.11, Art. 3.12, Art. 3.13, Art. 3.14, Art. 4.1, Art. 4.2, Art. 4.3, Art. 4.4, Art. 4.5, Art. 4.6, Art. 4.7, Art. 4.8, Art. 5.1, Art. 6.1, Art. 6.2, Art. 6.3, Art. 7.1, Art. 7.2, Art. 7.3, Art. 7.4, Art. 7.5, Art. 7.6, Art. 7.7, Art. 8.1, Art. 8.2, Art. 8.3, Art. 9.1, Art. 9.2, Art. 9.3, Art. 9.4, Art. 9.5, Art. 10.1, Art. 10.2, Art. 10.3, Art. 10.4, Art. 10.5, Art. 10.6, Art. 11.1, Art. 11.2, Art. 11.3, Art. 11.4 din prezentele termeni si conditii, în conformitate cu Art. 1203 NCC.