Intelligent Logistik Express AWB: Ghid de completare a setărilor de generare a AWB-urilor

Cu plugin-ul nostru aveti posibilitatea sa generati AWB-uri pentru comenzile intrate astfel:

  • AUTOMAT – Atunci cand comanda are statusul In pregatire/Confirmata/Platita si datele completate de client sunt corecte si acceptate de curier; Nu se pot face personalizari individuale ale coletelor generate automat deoarece automatizarea presupune ca setati o dimensiune standard pentru colet ca dimensiuni, insa pot ; Optiunea este dezactivata implicit si trebuie activata din setarile explicate mai jos.
  • MANUAL – Se pot genera AWB-uri astfel:
    • BULK – Selectati mai multe comenzi din lista si alegeti functia Generare AWB din meniul drop-down stanga-sus; Nu premite personalizarea
    • Comanda individuala one-click – se da click individual pe icon-ul curierului din listingul de comenzi
    • Comanda individuala cu personalizare – Se poate personaliza in detaliu fiecare comanda accesand butonul de generare AWB exclusiv din pagina de editare a unei comenzi individuale.

Știm cât de prețios este timpul tău așa că ți-am pus la dispoziție un ghid ușor de parcurs pentru setarea corectă a generarii AWB-urilor.

Aceasta sectiune configureaza generarea de AWB pentru comenzile livrate prin Intelligent Logistik Express

Imaginea de mai jos este doar un exemplu de configurare. Va rugam sa adaptati setarile conform politicii de livrare a magazinului dumneavoastra.

Web capture 12 10 2023 165536 test.curie .ro scaled

Express Key #

Cheia oferita prin contract de INTELLIGENT LOGISTIK EXPRESS  si prin care va autentificati in platforma lor online.

Tip colet #

Tipul coletului pe care il va alege clientul pentru comanda. Optiunile disponibile sunt colet sau plic.

Serviciu implicit #

Selectati codul serviciului pentru care aveti contract cu cei de la INTELLIGENT LOGISTIK. Majoritatea clientilor folosesc Standard dar in cazul dumneavoastra trebuie sa va asigurati ca ati ales serviciul implicit corect.

Retur #

Posibilitatea clientului de a returna coletul.

Numar colete #

Numarul de colete implicit pentru fiecare comanda. Daca sunt comenzi ce necesita particularizare, acest lucru se poate face din fereastra de editare a comenzii respective, apasand butonul Genereaza AWB din partea dreapta. Va aparea o fereastra intermediara unde puteti edita parametrii acelei comenzi inainte de a cere o generare de AWB catre curier.

Continut #

Un sablon general care descrie general continutul expeditiilor dumneavoastra (ex. echipament electronic, mobila, etc).

Valoare asigurare #

Câmpul Asigurare expeditie activează serviciul de asigurare/valoare declarată. Implicit valoarea declarata este valoarea cosului.

Platitor #

Persoana care va face plata coletului.

Nume/adresa/judet/oras/cod postal/telefon/email/nume persoana de contact expeditor implicit #

Completati datele firmei dvs in calitate de Expeditor asa cum doriti sa apara pe toate AWB-urile.

Livrare sambata  #

Selectati aceasta optiune daca doriti sa activati livrarea pachetelor in zilele de sambata – acest lucru poate genera costuri mai mari pentru dvs – verificati tarifele din contractul cu curierul.

Retur document semnat #

Daca doriti sa va fie returnat documentul semnat, veti selecta optiunea ‘DA’. In caz contrar, veti selecta optiunea ‘NU’.

Livrare 18:00-20:00 #

Serviciu aditional in cazul in care doriti ca livrarea sa fie cuprinsa intre orele 18:00-20:00.

Curierul sa vina cu AWB printat #

Serviciu aditional in cazul in care doriti cand ajunge curierul la dumneavoastra sa aiba AWB-ul printat.

Pachete Fragile #

Selectati aceasta optiune daca transportati obiecte fragile ce necesita un mod atent de manipulare.

Tip printare AWB #

Alege tipul etichetei pe care vei tipari AWB-ul. Valorile sunt A5 si A6.

Trimite mail la generare #

Activeaza trimitere automata a unui email catre client cu datele AWB-ului in momentul in care acesta este generat cu succes. ATENTIE! Daca stergeti un AWB si il re-generati, clientul va primi inca un email cu noul AWB corectat.

Subiect mail #

Subiectul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul.

Continut mail #

Continutul emailului trimis catre client in momentul in care i se genereaza AWB-ul. Plugin-ul nostru permite si un sistem de persoalizare avansata prin activarea unor shortcodes asa cum sunt descrise sub butonul de resetare a textului emailului.

Generare AWB automata #

O functionalitate avansata care trebuie activata cu MARE ATENTIE. Ea este utila in cazurile in care comenzile dvs sunt standard si nu necesita ajustari individuale. Se activeaza astfel generarea automata a AWB-ului in momentul in care se plaseaza o comanda noua si aceasta intra statusul Processing. IMPORTANT: Ca sa functioneze fara erori, trebuie sa va asigurati ca aveti activata si configurata sectiunea INTELLIGENT LOGISTIK – Livrare din plugin-ul nostru. CODUL POSTAL, dar si toata adresa completata de catre client in momentul plasarii comenzii trebuie sa fie corecta conform nomenclatorului de localitati ale INTELLIGENT LOGISTIK. Daca localitatea sau judetul nu sunt completate corect de catre client aceasta automatizare nu va functiona si va da eroare.

Marcheaza comanda Complete automat #

In momentul in care comanda ta apare livrata de catre curier iti putem schimba automat status-ul acesteia in  COMPLETE. Economisesti astfel timp in marcarea comenzilor in admin-ul WooCommerce.